Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας
Γεμιστό μπανανόψωμο

Το μπανανόψωμο είναι μια συνταγή πολύ διάσημη στο εξωτερικό (λέγεται banana bread), έχει σαν κύριο υλικό τις μπανάνες και υπάρχουν διάφορες εκδοχές αυτού του νόστιμου γλυκού «ψωμιού» που μοιάζει με κέικ. Ακόμα και αν δε χρησιμοποιηθεί ζάχαρη, το μπανανόψωμο θα έχει γλυκιά γεύση λόγω της μπανάνας. Ειδικά αν επιλέξουμε τις πιο ώριμες μπανάνες θα έχουμε ακόμα πιο γλυκιά γεύση. 

Η παρακάτω συνταγή είναι γεμιστό μπανανόψωμο με τυρί κρέμα. Αν, όμως θέλετε να το κάνετε πιο ελαφρύ μπορείτε να μην προσθέσετε τη γέμιση με το τυρί κρέμα. Μπορείτε να το δοκιμάσετε στο πρωινό σας γεύμα αντί για κάποιο τυποποιημένο κέικ και αποτελεί μια ωραία παραλλαγή για να φτιάξετε στα παιδιά σας. 

Υλικά για τη ζύμη

  • 1 αυγό
  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1/4 της κούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σούπας γιαούρτι
  • 2 λιωμένες μπανάνες
  • 1/2 κ.γλυκού μπείκιν παουντερ
  • 1/2 κ.γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κούπα αλεύρι (λευκό ή ολικής)
  • Λίγο κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι

Υλικά για τη γέμιση

  • 1 αυγό
  • 2 κ.σούπας γλυκαντικό ή στέβια (ή 1/2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη)
  • 120 γρ.τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
  • 3 κ.σούπας αλεύρι
  • Εκχύλισμα βανίλιας

Διαδικασία

1. Σε ένα μπολ λιώνουμε 2 ώριμες μπανάνες.                                                         

2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

3. Σε ένα μπολ σπάμε ένα αυγό και προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, το λάδι, το γιαούρτι και τη βανίλια και ανακατεύουμε.

4. Προσθέτουμε τις μπανάνες και ξανά ανακατεύουμε.

5. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, το μπείκιν πάουντερ, τη σόδα, τη κανέλα, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

6. Σε ένα άλλο μπολ φτιάχνουμε τη γέμιση. Προσθέτουμε 1 αυγό, το γλυκαντικό, το τυρί κρέμα, και λίγο εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και τα ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.

7. Παίρνουμε μια φόρμα με βρεγμένη λαδόκολλα από πάνω. Βάζουμε τη μισή ζύμη και τη στρώνουμε παντού. Από πάνω απλώνουμε όλη τη γέμιση σε μια στρώση. Στο τέλος καλύπτουμε από πάνω και με την υπόλοιπη ζύμη.

8. Το ψήνουμε στον αέρα για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς (πριν το βγάλετε κάντε το τεστ με την οδοντογλυφίδα για να δείτε αν έχει γίνει!)

Καλή σας απόλαυση !!