Το κατεξοχήν πιο γνωστό φρούτο του φθινοπώρου είναι τα μήλα. Αν ,λοιπόν, σας έχουν περισσέψει μήλα και θέλετε να τα καταναλώσετε με έναν διαφορετικό και εύκολο τρόπο δοκιμάστε…να τα ψήσετε! Θα γίνουν ένα πολύ νόστιμο, ελαφρύ γλυκό και μπορείτε να τα καταναλώσετε ζεστά σαν κομπόστα ή κρύα με παγωτό.
Υλικά
- 6 μήλα
- 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι χυμός φρέσκο πορτοκάλι
- 1 λεμόνι (χυμός)
- 1 ξύλο κανέλα
Διαδικασία
1. Καθαρίζουμε τα μήλα. Αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο και διατηρούμε τα μήλα ολόκληρα. Τα τοποθετούμε σε ένα μικρό ταψάκι ίσα ίσα να τα χωράει.
2. Μοιράζουμε τη ζάχαρη στην καρδιά του κάθε μήλου. Ραντίζουμε με το χυμό πορτοκαλιού και τοποθετούμε ενδιάμεσα την κανέλα.
3. Σκεπάζουμε τα μήλα με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 180 °C για 30 λεπτά και μετά αφαιρούμε το σκέπασμα.
4. Ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε με το σιρόπι του ταψιού. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα.
Καλή απόλαυση!!