Το μπιαμ είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό φαγητό, το οποίο λόγω των πολλών και διαφορετικών λαχανικών του έχει υψηλή θρεπτική αξία.
Διαβάστε στην παρακάτω συνταγή πως μπορείτε να φτιάξετε ένα διαφορετικό μπριάμ με γιαούρτι και τυρί.
Υλικά
🔹1 πατάτα
🔹Ντομάτα ή ντοματίνια
🔹1 κρεμμύδι
🔹1 πιπεριά πράσινη
🔹1 πιπεριά κίτρινη
🔹1 πιπεριά κόκκινη
🔹1 καρότο
🔹Μανιτάρια
🔹2 κ.σούπας σκόρδο
🔹Ρίγανη
🔹Θυμάρι
🔹Δενδρολίβανο
🔹Αλάτι, πιπέρι
🔹Ελαιόλαδο
🔹2 κ.σούπας ξύδι
🔹2 κ.σούπας μέλι
Για την σως
🔹250 γρ. γιαούρτι (και χαμηλών λιπαρών)
🔹1 αυγό
🔹Τυρί της αρεσκείας σας
Διαδικασία
1. Κόβουμε τα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια και την πατάτα σε λεπτούς κύβους.
2. Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ξύδι, μέλι, αλάτι, πιπέρι, τα υπόλοιπα μυρωδικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
3. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 55 με 60 λεπτά.
4. Ανακατεύουμε τα υλικά στο τέλος περιχύνουμε από πάνω τη σως και το τυρί.
5. Τα ψήνουμε στο γκριλ για 5 λεπτά και είναι έτοιμο.
Καλή σας απόλαυση!!