Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας
Πανακότα χωρίς ζάχαρη

Η πανακότα είναι ένα δροσιστικό και ελαφρύ γλυκό. Η διαδικασία παρασκευής της είναι εύκολη, αλλά χρειάζεται αρκετό χρόνο στο ψυγείο. Για αυτό αν θέλετε να το σερβίρετε σε κάποιο τραπέζι φροντίστε να έχετε προετοιμάσει το γλυκό από το προηγούμενο βράδυ.

Υλικά (για 5-6 άτομα)

  • 200 γρ. light κρέμα γάλακτος
  • 400 γρ. light γάλα
  • 3 κ.γλυκού μέλι
  • 6 μικρά φύλλα ζελατίνης
  • 1 κ.γλυκού βανίλια σε σκόνη
  • 1,5 κ.σούπας ξύσμα λάιμ

Διαδικασία

1. Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 10 λεπτά.

2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το μέλι και τη βανίλια και ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να είναι έτοιμο να βράσει.

3. Βγάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνας και τα ρίχνουμε μαζί με το ξύσμα λάιμ στο ζεστό μείγμα της κατσαρόλας. Ανακατεύουμε καλά, ώστε να διαλυθούν.

4. Βάζουμε το κατσαρολάκι μέσα σε ένα μεγάλο μπολ που περιέχει παγάκια, ώστε να πέσει η θερμοκρασία του.

5. Μοιράζουμε το περιεχόμενο σε 6 ποτήρια και το αφήνουμε στο ψυγείο για 7 ώρες. Σερβίρεται αφού έχει πίξει καλά.

Καλή απόλαυση!!