Φτιάξτε τα δικά σας σπιτικά πατατάκια μπάρμπεκου, χωρίς να τα τηγανίσετε ή να χρησιμοποιήσετε πολύ λάδι (ειδικά κακής ποιότητας λάδι όπως το ηλιέλαιο) .
Είναι εξαιρετικό σνακ για το βραδινό τσιμπολόγημα ή διαφορετικό συνοδευτικό με κρέας και ψάρι.
Διαβάστε τη συνταγή στη συνέχεια…
Υλικά
- 2 μεγάλες πατάτες
- 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 3 κ.σούπας πάπρικα
- Προαιρετικά 1 κ.σούπας τσίλι (για πιο καυτερή γεύση)
- 2 κ.σούπας καστανή ζάχαρη
- 1 κ.γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 1 κ.σούπας πιπέρι
- 1 κ.σούπας αλάτι
Διαδικασία
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
2. Κόβετε τις πατάτες σε πολύ λεπτές ροδέλες.
3. Σε ένα μπολ τοποθετείτε τις πατάτες και προσθέτετε όλα τα υλικά.
4. Ανακατέβετε καλά να αναμειχθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους και τοποθετείτε τα τσιπς πατάτας στο ταψί, πάνω σε λαδόκολλα.
5. Τα ψήνετε για 30- 35 λεπτά.
Tip 💡 για να τα καταναλώσετε:
Φτιάξτε ένα ελαφρύ ντιπ γιαουρτιού με 2-3 κ.σούπας γιαούρτι 2% και 1 κ. σούπας μουστάρδα.
Μια πολύ νόστιμη πρόταση για το κύριο γεύμα σας είναι να συνδυάσετε τα σπιτικά σας πατατάκια με ψητό ψάρι και να φτιάξετε το δικό σας υγιεινό “fish and chips”.
Καλή απόλαυση!!