Το ρυζόγαλο είναι ίσως ένα από τα πιο παραδοσιακά, νόστιμα ελληνικά γλυκά. Και όμως παρόλο που είναι γλυκό περιέχει ευεργετικά θρεπτικά συστατικά. Ασβέστιο και πρωτεΐνες από το γάλα, βιταμίνες από το ρύζι (ιδιαίτερα αν είναι καστανό) και δεν ξεχνάμε και τη κανέλα που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες.
Δείτε την παρακάτω συνταγή για να φτιάξετε ένα εύκολο σπιτικό ρυζόγαλο!
Υλικά για 6 μερίδες
- 4 φλιτζάνια γάλα light
- 1 μικρό φλιτζάνι ρύζι (για μεγαλύτερη θρεπτική αξία μπορείτε να χρησιμοποιείσετε το καστανό)
- 4 κ.σούπας καστανή ζάχαρη
- 1 κ.σούπας κορν φλάουερ
- Κανέλα
Διαδικασία
1. Πλένουμε το ρύζι και βράζουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι.
2. Τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά περίπου.
3. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το κορνφλάουρ με λίγο γάλα, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι και ανακατεύουμε αργά.
4. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και αφήνουμε το μείγμα να πάρει 1-2 βράσεις. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε 6 μπολ.
5. Πασπαλίζουμε με κανέλα και αφήνουμε το ρυζόγαλο να κρυώσει.
Καλή σας απόλαυση !!