Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας
Τρουφάκια από χουρμάδες

Η κατανάλωση των χουρμάδων προσφέρει πολλά ευεργετικά οφέλη για την υγεία (διαβάστε περισσότερα εδώ). Λόγω της γλυκιάς τους γεύσης μπορούν πολύ εύκολα να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή διάφορων γλυκών. Αν θέλετε να δοκιμάσετε ένα διαφορετικό γλύκισμα με χουρμάδες και χωρίς την προσθήκη ζάχαρης δείτε την παρακάτω συνταγή. 

Υλικά

  • 120 γρ. αποξηραμένοι χουρμάδες χωρίς το κουκούτσι
  • 50 γρ. κάσιους ωμά, ανάλατα
  • 3 κ.σούπας ινδοκάρυδο ή καρύδα
  • 2 κ.σούπας μέλι
  • 3 κ.σούπας κακάο

Διαδικασία

1. Βάζουμε τους χουρμάδες στο μίξερ και τους χτυπάμε να μέχρι να αποκτήσουν την υφή πάστας.

2. Τοποθετούμε τα κάσιους στο μίξερ και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.

3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι και το κακάο. Τα χτυπάμε μέχρι να πάρει το μείγμα την υφή ζύμης. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια.

4. Βάζουμε το ινδοκάρυδο σε ένα πλατύ πιάτο και ρολάρουμε τα μπαλάκια, ώστε να κολλήσει πάνω το ινδοκάρυδο. 

5. Βάζουμε τα τρουφάκια στο ψυγείο 1 ώρα για να σφίξουν και στη συνέχεια τα σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!!