Και σε ποιόν δεν αρέσουν οι κοτομπουκιές; Ειδικά, από τα παιδιά πιθανόν να τοποθετούνται στις πρώτες θέσεις των αγαπημένων, αλλά συγχρόνως όχι τόσο υγιεινών επιλογών!
Όμως, οι κοτομπουκιές μπορούν να αποτελούν μια πιο υγιεινή επιλογή για γεύμα αν τις μαγειρέψουμε στο σπίτι. Δείτε την παρακάτω εύκολη και γρήγορη συνταγή, για την οποία θα χρειαστείτε μόνο 3 υλικά.
Υλικά για 20 κοτομπουκιές
- 500 γραμμάρια κοτόπουλο χωρίς κόκαλα (μπορείτε να διαλέξετε στήθος ή φιλέτο)
- 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας
- 1 φλιτζάνι αλεσμένα αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα
Διαδικασία
1. Κόψτε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκίτσες.
2. Μουλιάστε το κοτόπουλο σε γάλα καρύδας. Αφήστε το τουλάχιστον για 30 λεπτά ή αν έχετε χρόνο αφήστε το όλο το βράδυ.
3. Μόλις το κοτόπουλο μουλιάσει στραγγίξτε το από το γάλα. Στη συνέχεια κυλήστε τα κομμάτια κοτόπουλο πάνω στα αλεσμένα αμύγδαλα μέχρι να καλυφθούν καλά.
4. Τοποθετείστε τα κομμάτια κοτόπουλου σε αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών) στους 200 βαθμούς. Μόλις η μια πλευρά αποκτήσει χρυσό χρώμα (συνήθως μετά από 10 λεπτά) γυρίστε τα κομμάτια και από την άλλη πλευρά.
5. Οι κοτομπουκιές σας θα είναι έτοιμες όταν και οι δυο πλευρές είναι τραγανές με ένα χρυσό χρώμα.
Προτάσεις για να τις συνοδέψετε
- Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με σαλάτα και σπιτικές πατάτες φούρνου. Για τα παιδιά μπορείτε να κόψτε τις πατάτες σε ροδέλες για να θυμίζουν “πατατάκια” .
- Μπορείτε να το μετατρέψετε σε σπιτικό burger ή να το προσθέσετε μέσα σε τορτίγια.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ελαφριά σάλτσα γιαουρτιού με μουστάρδα (2-3 κουταλιές σούπας γιαούρτι χαμηλών λιπαρών και 1 κουταλιές σούπας μουστάρδα) για έξτρα γεύση.
Καλή σας απόλαυση!
2 Σχόλια
Καλησπέρα σας, πολύ ωραία συνταγή ακούγεται..με γάλα βρώμης ή γάλα φουντούκι βρωμη μπορω να το κάνω πιστεύετε?
Καλημέρα σας! Δυστυχώς, δεν την έχω δοκιμάσει με κάποιο άλλο γάλα. Πιστεύω, όμως ότι θα ταιριάζει και με το γάλα βρώμης!