Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας
Cheesecake με λιγότερες θερμίδες

Πως θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να απολαύσετε ένα δροσιστικό και άκρως γευστικό cheesecake, χωρίς όμως πολλές θερμίδες; Σας έχουμε την πιο κατάλληλη συνταγή.

Υλικά

  • 100 γρ. μπισκότα, τύπου πτι μπερ ή digestive
  • 50 γρ. λιωμένο βούτυρο

Για την κρέμα

  • 350 γρ. ανθότυρο
  • 4 κ.σούπας μέλι
  • 25 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 150 γρ. άπαχο γιαούρτι
  • 1 λεμόνι, ξύσμα & χυμός
  • 3 φύλλο(α) ζελατίνης
  • 3 ασπράδια αβγών

Για την διακόσμηση (προαιρετικά)

Φράουλες ή άλλα φρούτα

Διαδικασία

1. Για να φτιάξετε την βάση, σπάτε τα μπισκότα με το χέρι και τα αλέθετε σε σκόνη, στο μπλέντερ. Τα μεταφέρετε σε ένα μπολ, τα περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο και τα “δουλεύετε” σαν να ζυμώνετε με τα χέρια. Θα σχηματιστεί μια μπισκοτένια ζύμη. Την απλώνετε μέσα σε μια φόρμα ή ταρτιέρα.

2. Ψήνετε σε προ θερμασμένο φούρνο, στους 160°C για 10′-12′.

3. Για να φτιάξετε την κρέμα, μουλιάζετε τα φύλλα της ζελατίνης σε λίγο κρύο νερό. Σε ένα μπολ ομογενοποιείτε το ανθότυρο, το μέλι, τη μαύρη ζάχαρη, το γιαούρτι, το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού.

4. Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Στραγγίζετε με τα χέρια τη ζελατίνη και την προσθέτετε στο μείγμα της κρέμας. Ανακατεύετε για να διαλυθεί και προσθέτετε την μαρέγκα. Αναδεύετε απαλά με μια σπάτουλα. Γεμίζετε τη βάση που έχετε ψήσει με την κρέμα και λειαίνετε με μια σπάτουλα.

5. Αφήνετε το cheesecake στο ψυγείο για 2-3 ώρες, να κρυώσει καλά.

 

Καλή απόλαυση!!