To brunch είναι η νέα απολαυστική μόδα που έχει καθιερωθεί πλέον για τα καλά τις Κυριακές μας. Αν θες να δοκιμάσεις ένα αλμυρό και θρεπτικό brunch μπορείς να δοκιμάσεις την παρακάτω συνταγή!
Υλικά (για 2 άτομα)
- 4 αβγά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 4 κουταλιές της σούπας συμπυκνωμένο γάλα
- 1 βανίλια
- 6-8 ντοματίνια
- Φύλλα βασιλικού
- Αλάτι
- Πιπέρι
Διαδικασία
1. Σπάμε τα αβγά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με έναν αναδευτήρα. Τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε το γάλα και τη βανίλια.
2. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα αβγά και τα αφήνουμε για μερικά δευτερόλεπτα. Έπειτα, τα σπρώχνουμε προς το κέντρο, σταματώντας για μερικά δευτερόλεπτα και ξεκινώντας ξανά μετά από λίγο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να δημιουργηθούν μεγάλα κομμάτια αβγού στο κέντρο του τηγανιού. Όταν ετοιμαστούν τα αβγά κατεβάζουμε την φωτιά.
3. Ψήνουμε τα ντοματίνια σε μια σχάρα.
4. Φρυγανίζουμε τις φέτες ψωμιού και τοποθετούμε πάνω τα αβγά. Από πάνω βάζουμε τα ψητά ντοματίνια και γαρνίρουμε με φρεσκοκομμένο βασιλικό.
Καλή απόλαυση !!