Η εξειδικευμένη διατροφή για νοσήματα ή παθολογικές καταστάσεις ονομάζεται Κλινική Διατροφή. Σε κάποιες καταστάσεις οι οποίες χαρακτηρίζονται κλινικές και παθολογικές η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην πορεία και την έκβαση της κάθε νόσου. Η κατάρτιση ενός εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής συντελεί στη βελτίωση της νόσου, έτσι ώστε ο ασθενής να έχει τα μέγιστα δυνατά οφέλη για την υγεία του.

Στο διαιτολογικό μας γραφείο αναλαμβάνουμε ανθρώπους με προβλήματα υγείας έχοντας βασικό μέλημα να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής και η υγεία τους. Λαμβάνοντας υπόψη τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα καταρτίζουμε ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα διατροφής ανάλογα το πρόβλημα υγείας που συνυπάρχει ή την πρόληψη εκδήλωσης κάποιου νοσήματος.

Παθολογικές Καταστάσεις

-Διαβήτης

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης (ΣΔ) αποτελεί μια από τις πιο συνηθισμένες χρόνιες ασθένειες με πολύ υψηλό επιπολασμό φτάνοντας τα 285 εκατομμύρια ασθενών παγκοσμίως.

-νοσήματα

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στις αιτίες θανάτου παγκοσμίως. Τα πιο συχνά καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν η στεφανιαία νόσος, το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και οι περιφερικές αγγειοπάθειες

-παθήσεις

Το πεπτικό σύστημα, ξεκινά από τη στοματική κοιλότητα και καταλήγει στο ορθό. H κύρια λειτουργία του είναι η αποτελεσματική πέψη και απορρόφηση, καθώς και η αποβολή των άπεπτων τροφών και άχρηστων προϊόντων του μεταβολισμού. Πληθώρα παθήσεων αφορούν το πεπτικό και γαστρεντερικό σύστημα, οι οποίες χρίζουν διατροφικής υποστήριξης.

-παθήσεις

Μία στις δύο γυναίκες και ένας στους τρεις άνδρες άνω των 45 ετών είναι πιθανό ότι θα διαγνωστούν με άνοια, Parkinson, Alzheimer ή εγκεφαλικό κάποια στιγμή στη ζωή τους, σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες.

-των-νεφρών

Η νεφροπάθεια είναι ένας «σιωπηλός» κίνδυνος που πολλές φορές περνά απαρατήρητος και δυστυχώς τα συμπτώματα μπορεί να εκδηλωθούν όταν θα είναι πια πολύ αργά.

Translate »