Η εξειδικευμένη διατροφή για νοσήματα ή παθολογικές καταστάσεις ονομάζεται Κλινική Διατροφή. Σε κάποιες καταστάσεις οι οποίες χαρακτηρίζονται κλινικές και παθολογικές η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην πορεία και την έκβαση της κάθε νόσου. Η κατάρτιση ενός εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής συντελεί στη βελτίωση της νόσου, έτσι ώστε ο ασθενής να έχει τα μέγιστα δυνατά οφέλη για την υγεία του.
Στο διαιτολογικό μας γραφείο αναλαμβάνουμε ανθρώπους με προβλήματα υγείας έχοντας βασικό μέλημα να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής και η υγεία τους. Λαμβάνοντας υπόψη τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα καταρτίζουμε ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα διατροφής ανάλογα το πρόβλημα υγείας που συνυπάρχει ή την πρόληψη εκδήλωσης κάποιου νοσήματος.
Παθολογικές Καταστάσεις
Ο Σακχαρώδης Διαβήτης (ΣΔ) αποτελεί μια από τις πιο συνηθισμένες χρόνιες ασθένειες με πολύ υψηλό επιπολασμό φτάνοντας τα 285 εκατομμύρια ασθενών παγκοσμίως.
Τα καρδιαγγειακά νοσήματα καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στις αιτίες θανάτου παγκοσμίως. Τα πιο συχνά καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν η στεφανιαία νόσος, το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και οι περιφερικές αγγειοπάθειες
Το πεπτικό σύστημα, ξεκινά από τη στοματική κοιλότητα και καταλήγει στο ορθό. H κύρια λειτουργία του είναι η αποτελεσματική πέψη και απορρόφηση, καθώς και η αποβολή των άπεπτων τροφών και άχρηστων προϊόντων του μεταβολισμού. Πληθώρα παθήσεων αφορούν το πεπτικό και γαστρεντερικό σύστημα, οι οποίες χρίζουν διατροφικής υποστήριξης.
Μία στις δύο γυναίκες και ένας στους τρεις άνδρες άνω των 45 ετών είναι πιθανό ότι θα διαγνωστούν με άνοια, Parkinson, Alzheimer ή εγκεφαλικό κάποια στιγμή στη ζωή τους, σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες.
Η νεφροπάθεια είναι ένας «σιωπηλός» κίνδυνος που πολλές φορές περνά απαρατήρητος και δυστυχώς τα συμπτώματα μπορεί να εκδηλωθούν όταν θα είναι πια πολύ αργά.