Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας
Τα σπιτικά…σουβλάκια
Τι καλύτερο από το να μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι μόνοι μας νόστιμα, σπιτικά σουβλάκια;

Παρακάτω καταγράφονται 4 διαφορετικές συνταγές για να διαλέξετε αυτή που σας ταιριάζουν καλύτερα ανάλογα τα γούστα σας!

Σουβλάκια Λαχανικών

Υλικά για 10 σουβλάκια

  • 20 ντοματίνια
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 20 κυβάκια χαλούμι
  • 10 ξύλινα καλαμάκια

Για τη σάλτσα

  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Ξύσμα λάιμ
  • 1 κουτάλια μουστάρδα
  • Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

  1. Μουσκεύετε τα ξύλινα καλαμάκια για 15 λεπτά.
  2. Περνάτε σε κάθε καλαμάκι εναλλάξ ντοματίνια και κομμματάκια τυρί και ενδιάμεσα βάζετε φρέσκο κρεμμύδι κομμένο.
  3. Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα και τοποθετείτε τα σουβλάκια.  Σε ένα μπολ βάζετε τα υλικά της σάλτσας. Ανακατεύετε καλά και περιχύνετε τα σουβλάκια. Τα ψήνετε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 10-15 λεπτά περίπου. 

Χοιρινό σουβλάκι με λεμόνι

Υλικά για 8 σουβλάκια

  • 25 κυβάκια χοιρινού κρέατος (3 εκ.)
  • 2 λεμόνια
  • 8 ξύλινα καλαμάκια
  • Αλάτι, πιπέρι

Για τη μαρινάδα

  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • 2 κλωρανάκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • Κόκκους μαύρου πιπεριού
  • 1 κουταλάκι απαλή μουστάρδα
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι

Διαδικασία

  1. Βάζετε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα γυάλινο μεγάλο μπολ και ρίχνετε μέσα και το κρέας. Η μαρινάδα θα πρέπει να σκεπάζει τα κυβάκια του χοιρινού.
  2. Βάζετε τη μαρινάδα με το κρέας στο ψυγείο και το αφήνετε για τρεις ώρες τουλάχιστον πριν από το ψήσιμο.
  3. Μουσκεύετε τα καλαμάκια σε νερό και τα αφήνετε για 20 λεπτά, ώστε να μην καούν στο ψήσιμο.
  4. Πλένετε καλά τα λεμόνια, τα σκουπίζετε και τα κόβετε τριγωνικό σχήμα.
  5. Περνάτε στα καλαμάκια κρέας εναλλάξ ανά δυο κομμάτια κρέατος. Τα αλείφετε με τη μαρινάδα, τα πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και τα ψήνετε στη σχάρα ή στο γκρίλ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Κατά διαστήματα τα ραντίζετε με τη μαρινάδα. 

Σουβλάκια μοσχαρίσια με μπίρα

Υλικά για 4-6 σουβλάκια

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κρέας (σπάλα)
  • 4-6 μεταλλικές σούβλες για σουβλάκια

Για τη μαρινάδα

  • 120 γρ. μπίρα
  • 2 κουταλιές σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κουταλάκι απαλή μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι μέλι
  • 1 κουταλάκι μπούκοβο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

  1. Ανακατεύετε καλά τα υλικά της μαρινάδας σε ένα γυάλινο δοχείο. Κόβετε το κρέας σε κυβάκια 3 εκατοστών περίπου το καθένα και τα ρίχνετε στη μαρινάδα.
  2. Βάζετε το κρέας με τη μαρινάδα στο ψυγείο και το αφήνετε τουλάχιστον 3 ώρες.
  3. Κατόπιν περνάτε το κρέας από τις μεταλλικές σούβλες και ψήνετε τα σουβλάκια στη σχάρα ή στην γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά για 15-18 λεπτά για καλοψημένα σουβλάκια ή 10-12 για μέτρια ψημένα.

Σουβλάκια σολομού

Υλικά για 12 σουβλάκια

  • 500 γρ. φιλέτο σολομού χωρίς το δέρμα
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 12 ξυλάκια για σουβλάκι

Για τη μαρινάδα

  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι πιπέρι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 και 1/2 πορτοκάλι
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Βάζετε μέσα τους κύβους σολομού και τους αφήνετε να μαριναριστούν για 1 ώρα/
  2. Κόβετε τις πιπεριές σε τετραγωνάκια και τις περνάτε μαζί με τα κυβάκια σολομού εναλλάξ από τα ξύλινα καλαμάκια τα οποία έχετε πριν μουσκέψει στο νερό για 20 λεπτά.
  3. Ψήνετε στα σουβλάκια στη σχάρα ή στον φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  4. Σε περίπτωση που τα ψήσετε στο φούρνο, στρώστε στο ταψί λαδόχαρτο και φροντίστε κατά τη διάρκεια του ψησίματος να ραντίζετε τα σουβλάκια με τη μαρινάδα. 

Καλή σας απόλαυση!!

Προσθέστε το σχόλιό σας ή την απάντησή σας. Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα απαιτούμενα πεδία επισημαίνονται *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Translate »