Welcome - vicky tzelefa

Βίκυ Τζελέφα

Βιογραφικό

Η Βίκυ Τζελέφα είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με εξειδίκευση στην Κλινική Διατροφή.

Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο το 2016. Κατόπιν συνέχισε τις σπουδές της λαμβάνοντας άριστα στο μεταπτυχιακό δίπλωμα του ίδιου Πανεπιστημίου με κατεύθυνση στην Κλινική Διατροφή.

Στις διπλωματικές της εργασίες ασχολήθηκε με τα καρδιαγγειακά νοσήματα και κυρίως το πως η διατροφή επηρεάζει τους δείκτες πρώιμης αγγειακής δυσλειτουργίας.

Κατά την διάρκεια των σπουδών της πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στα νοσοκομεία «Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Λαϊκό» και στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» λαμβάνοντας την απαραίτητη εμπειρία για την αντιμετώπιση διαφόρων περιστατικών τόσο στους ενήλικες όσο και στα παιδιά.

Με την απόκτηση του προπτυχιακού της διπλώματος ξεκίνησε να εργάζεται εθελοντικά στο νοσοκομείο «Mediterraneo Hospital» και συνέχισε εθελοντικά στο νοσοκομείο Λαϊκό συμμετέχοντας σε ερευνητική ομάδα. Ταυτόχρονα ξεκίνησε να παρέχει τις διαιτολογικές υπηρεσίες της με επισκέψεις κατ’ οίκον.

Επίσης, η επαγγελματική της σταδιοδρομία περιλαμβάνει:

 • Συνεργασία με το Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης για το Summer Camp 2019 και 2020 (χρονικό  διάστημα Ιούνιος-Αύγουστος). Διετέλεσε ως υπεύθυνη διαιτολόγος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μαθαίνω να τρέφομαι σωστά» σε παιδιά ηλικίας 5-13 ετών.

Έχει πραγματοποιήσει ομιλίες σε ενήλικες και παιδιά.

 • «Διατροφή στην παιδική ηλικία» στους γονείς και μαθητές του 1ο Δημοτικού Σχολείου Αναβύσσου και του ιδιωτικού σχολείου Λακωνική Σχολή, Εκπαιδευτήρια Φραγκή
 • «Διατροφή στις Πανελλήνιες εξετάσεις» στους γονείς και μαθητές του φροντιστηρίου ΕΠΙ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο Λαγονήσι
 • «Διατροφή και Αθλητική Απόδοση στο ποδόσφαιρο» στην ποδοσφαιρική ομάδα A.O Θύελλα Αγ. Δημητρίου
 • «Τροφές και Ενέργεια» στους μαθητές πέμπτης δημοτικού του σχολείου Λακωνική Σχολή, Εκπαιδευτήρια Φραγκή
 • Associations of dietary patterns with blood pressure and markers of subclinical arterial damage in adults with risk factors for CVD, Public Health Nutrition

Authors: Vicky Tzelefa, Christiana Tsirimiagkou, Antonios Argyris, George Moschonis, George Perogiannakis, Maria Yannakoulia, Petros Sfikakis, Athanase D Protogerou and Kalliopi Karatzi

 • Levels of dietary sodium intake: diverging associations with arterial stiffness and atheromatosis, Hellenic J Cardiol

Authors: Christiana Tsirimiagkou, Kalliopi Karatzi, Antonios Argyris, Fotini Chalkidou, Vicky Tzelefa, Petros P Sfikakis, Maria Yannakoulia, Athanase D Protogerou

Από τα φοιτητικά της χρόνια είχε ξεκινήσει να ασχολείται με την αρθρογραφία σε ηλεκτρονικά περιοδικά και πλέον συνεργάζεται με το έντυπο περιοδικό Vita και Mommy.

Δημοσιευμένα άρθρα στον έντυπο τύπο

 • «Crash Test στα παγωτά» στο περιοδικό Vita τεύχος 21
 • «Παντζάρι: Κόκκινη Δύναμη» στο περιοδικό Vita τεύχος 21
 • «Πόσο νερό να πίνουν τα παιδιά; στο περιοδικό Mommy (Ιούνιος-Αύγουστος 2019)
 • «Αρνί vs Κατσίκι» στο περιοδικό Vita τεύχος 18
 • «Βιταμίνη D: Έχουμε όση πρέπει;» στο περιοδικό Vita τεύχος 15
 • «Κάστανα, ιδανικό σνακ και στη δίαιτα» στο περιοδικό Vita τεύχος 14
 • «Σπαράγγια, αξίζουν μια θέση στο τραπέζι μας» στο περιοδικό Vita τεύχος 13
 • «Τι να τρώει τη νέα σχολική χρονιά» η διατροφή του παιδιού στο περιοδικό Vita τεύχος 11

Η επιστήμη της διατροφής και της διαιτολογίας, ειδικά πάνω σε θέματα υγείας και ασθενειών, συνεχώς εξελίσσεται οπότε οφείλει να ενημερώνεται διαρκώς μελετώντας τις τελευταίες επιστημονικές δημοσιεύσεις και έρευνες και παρακολουθώντας πληθώρα συνεδρίων και ημερίδων για επίκαιρα θέματα.

Βασική της θεωρία είναι ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και για αυτό η διατροφή του θα πρέπει να είναι εξατομικευμένη αγκαλιάζοντας τις ιδιαιτερότητές του και συμβάλλοντας ολιστικά στην υγεία του.

Διαθέτει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και νόμιμη άδεια διαιτολογικού γραφείου.