Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας
Ντοματοκεφτέδες στο φούρνο

Άκρως καλοκαιρινή και υγιεινή επιλογή αποτελούν οι συγκεκριμένοι ντοματοκεφτέδες στο φούρνο. Μπορείτε να το καταναλώσετε ως κύριο γεύμα ή ως συνοδευτικό με κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι. 

Υλικά

🔹 400 γρ ντομάτες
🔹 Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
🔹 2 κ.σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
🔹 1 κ.σούπας ρίγανη
🔹 1/4 κ.γλυκού κανέλα
🔹 1 πρέζα ζάχαρη
🔹 1/2 κ.γλυκού αλάτι
🔹 Λίγο μαύρο πιπέρι
🔹120 με 150 αλεύρι βρώμης (ανάλογα αν έχει πήξει ή όχι το μείγμα)

Διαδικασία

1. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και το κρεμμύδι και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. 

2. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον προσθέτουμε στο μπολ. Προσθέτουμε ,επίσης, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και την κανέλα.

3. Προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης και ανακατεύουμε με τα χέρια πιέζοντας τις ντομάτες, ώστε να βγουν τα ζουμιά τους. Θα προκύψει ένας πηχτός χυλός.

4. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε για 1 ώρα.

5. Μόλις περάσει η μία ώρα ανακατεύουμε το μείγμα με ένα κουτάλι, παίρνουμε λίγο μείγμα και σχηματίζουμε τον κεφτέ. 

6. Σχηματίζουμε 10 κεφτέδες και τους τοποθετούμε σε ταψί πάνω στη λαδόκολλά. Μπορούμε να ψεκάσουμε από πάνω και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Σε προ θερμασμένο φούρνο τους ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. 

Μπορείτε να τους απολαύσετε μαζί με τζατζίκι, ή ελαφριά σάλτσα γιαουρτιού, ή κάποια άλλη σάλτσα της αρεσκείας σας.

Καλή απόλαυση!!

Προσθέστε το σχόλιό σας ή την απάντησή σας. Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα απαιτούμενα πεδία επισημαίνονται *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Translate »