Το κέικ είναι ,ίσως, από ένα τα πιο γνωστά και εύκολα γλυκά. Δοκιμάστε να φτιάξετε κεκάκια χωρίς ζάχαρη, μια ιδανική επιλογή γλυκού για όσους προσέχουν το βάρος τους, αλλά και για τα παιδιά!
Υλικά
- 1 αλεύρι φαρίνα ολικής άλεσης
- 3 αυγά
- 1 κούπα γάλα 2%
- 150 γρ. στέβια
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2 βανίλιες
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- Σταγόνες κουβερτούρα ή τρούφα (προαιρετικά)
- 1 πλάκα (250 γρ.) βούτυρο (το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου). Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το ελαιόλαδο
Διαδικασία
1. Ανακατεύουμε πολύ καλά στο μίξερ το βούτυρο με τη στέβια (μέχρι να ασπρίσει).
2. Προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα.
3. Βάζουμε το ξύσμα και τις βανίλιες.
4. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
5. Προαιρετικά προσθέτουμε στο τέλος την κουβερτούρα και ανακατεύουμε λίγο ακόμη.
6. Προσθέτουμε το μείγμα σε αλουμινένια φορμάκια ή σε ειδικά φορμάκια για cupcakes και ψήνουμε στους 170 °C για 35 με 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Το μείγμα δίνει περίπου 24 κεκάκια!
Καλή απόλαυση!!
1 Σχόλιο
Ωωωωωω τι ωραία που είναι θα τα κάνω
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.