Οι περισσότεροι έχουμε συνηθίσει να καταναλώνουμε το τοστ με τυρί και κάποιο αλλαντικό!
Τα αλλαντικά, όμως, ανήκουν στην κατηγορία του επεξεργασμενού κρέατος και η αυξημένη κατανάλωση τους συνδέεται με προβλήματα υγείας. Για αυτό προσπαθήστε να βρείτε εναλλακτικά υγιεινά υλικά για το τοστάκι σας. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί συνδυασμοί αρκεί να έχουμε λίγη φαντασία και όρεξη για πειραματισμό.
Δείτε παρακάτω τη συνταγή για τοστ με αχλάδι.
Υλικά
🔸2 φέτες ψωμί αφράτο (καλύτερη επιλογή είναι το ολικής άλεσης)
🔸2 φέτες κίτρινο τυρί light (ή 60 γραμμάρια)
🔸1/2 αχλάδι ώριμο
🔸1 κουταλάκι γλυκού μέλι
🔸1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα Dijon
🔸Αλάτι, πιπέρι (προαιρετικά)
Διαδικασία
1. Κόβουμε το αχλάδι σε λεπτές φέτες και το περιχύνουμε με μέλι.
2. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία και βάζουμε τις φέτες αχλαδιού για 2 λεπτά να σοταριστούν και τις αφαιρούμε.
3. Απλώνουμε τη μουστάρδα στις δύο φέτες ψωμί, ίσα-ίσα για τη γεύση. Κόβουμε το τυρί σε κομμάτια και το τοποθετούμε στις δύο φέτες και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια τις φέτες αχλαδιού.
4. Βάζουμε και τις δύο φέτες ψωμί στο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και τις αφήνουμε μέχρι το τυρί να αρχίσει να λιώνει.
5. Κλείνουμε τις δύο φέτες στο τοστ και ψήνουμε μέχρι το ψωμί να πάρει χρυσαφί χρώμα και το τυρί να λιώσει τελείως (διαφορετικά το ψήνουμε και στη τοστιέρα μέχρι να λιώσει το τυρί).
Καλή όρεξη!!