Τα ζυμαρικά κατέχουν σημαντική θέση στη διατροφή μας. Όταν συνδυάζονται με λαχανικά και γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών αποτελούν ένα υγιεινό και γευστικό πιάτο. Δοκιμάστε να συνδυάσετε τις πένες με σπανάκι και ανθότυρο.
Υλικά
- Δύο φλιτζάνια ζυμαρικά πένες ή βίδες, ωμά
- 200 γρ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
- 50 γρ. ανθότυρο
- ένα μικρό κρεμμύδι τριμμένο
- μισή σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- δύο κουταλιές της σούπας κεφαλογραβιέρα
- 5 κουταλιές της σούπας γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
1. Ρίξτε το σπανάκι σε λίγο καυτό, αλατισμένο νερό και βράστε το για 2 λεπτά. Κατόπιν στραγγίστε το.
2. Σε ένα μεγάλο αντικολητικό τηγάνι* σοτάρετε το κρεμμύδι με το λάδι και σβήστε τη φωτιά. Ανακατέψτε με ένα πιρούνι το ανθότυρο ή κατίκι και την γραβιέρα.
3. Βράστε τα ζυμαρικά «al dente», στραγγίστε τα και ρίξτε τα αμέσως στο τηγάνι. Βάλτε το σε χαμηλή φωτιά, προσθέστε το γάλα, τα τυριά και πιπέρι. Ανακατέψτε και όταν λιώσουν τα τυριά σερβίρετε αμέσως.
*Εναλλακτικά μπορούν να μαγειρευτούν και στο φούρνο σε ένα μεγάλο ταψί.
Καλή σας απόλαυση!