Tο ψαρονέφρι είναι εκλεκτής ποιότητας κομμάτι κρέατος και ο πιο νόστιμος τρόπος για να καταναλωθεί είναι ψητό. Επειδή δεν είναι λιπαρό μπορεί να αντέξει στην ψύξη 2-3 ημέρες και στην κατάψυξη έως 5 μήνες.
Υλικά
- 1,5 κιλό ψαρονέφρι
- 2 κουταλιές δενδρολίβανο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλάκι πιπέρι
Διαδικασία
1. Πλένετε καλά το ψαρονέφρι και το χαράζετε σε διάφορα μέρη με μυτερό μαχαίρι.
2. Πολτοποιείτε το σκόρδο.
3. Ανακατεύετε το σκόρδο με το δεντρολίβανο και το πιπέρι.
4. Mε το μείγμα γεμίζετε τα ανοίγματα που κάνατε στο κρέας.
5. Ψήνετε το χοιρινό σε μέτριο φούρνο για 1,5 ώρα περίπου.
Tips
Για να γίνει το κρέας πιο χυμώδες, μπορείτε όσο ψήνεται να το περιχύνετε κατά διαστήματα με το ζουμί του που βγαίνει στο ταψί. Tο δεντρολίβανο της συνταγής έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, γι’ αυτό θα μπορούσατε ακόμα και να διπλασιάσετε την ποσότητά του.
Συνοδεύστε το στο τραπέζι με μια πικάντικη νωπή σαλάτα, όπως είναι η ρόκα με την πιπεράτη γεύση της. Για να συμπληρώσετε το γεύμα με άμυλο, μπορείτε να το γαρνίρετε με πατάτες ή πουρέ πατάτας.