Άραγε μπορούν τα pancakes να αποτελούν μια επιλογή για το πρωινό μας;
Η απάντηση είναι ναι, ειδικά αν τα μαγειρέψουμε χωρίς ζάχαρη ! Τα pancakes συνδυάζονται πολύ ωραία με μέλι, μαρμελάδα, φρούτα, μπανάνα, γιαούρτι.
Για εσάς ,όμως, που δε μπορείτε να αντισταθείτε στα pancakes με μερέντα ή νουτέλα έχουμε τη λύση. Διαβάστε παρακάτω πως μπορείτε να φτιάξετε σπιτική νουτέλα, ώστε να απολαύσετε τα σπιτικά pancakes σας.
Pancakes με βρώμη, μπανάνα και γάλα
Υλικά
- 3/4 φλιτζανιού νιφάδες βρώμης
- 2/3 φλιτζανιού γάλα
- 1/2 μπανάνα
Διαδικασία
1. Αλέθουμε στο μπλέντερ τις νιφάδες βρώμης μέχρι να γίνουν αλεύρι.
2. Προσθέτουμε τη μπανάνα και το γάλα και τα ανακατεύουμε στο μπλέντερ όλα μαζί.
3. Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και το ζεσταίνουμε στο μάτι σε χαμηλή θερμοκρασία.
4. Τοποθετούμε στο τηγάνι 2 κουταλιές από το μείγμα για κάθε pancake και ψήνουμε τη μια πλευρά ώστε να αποκτήσει ένα ελαφρώς καφέ χρώμα. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και στην άλλη πλευρά.
Σπιτική νουτέλα χωρίς ζάχαρη
Υλικά
- 2 φλιτζάνια φουντούκια
- 1 και 1/4 του φλιτζανιού σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Διαδικασία
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Τοποθετούμε τα φουντούκια σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου, κουνώντας τα μέχρι να μυρίσουν και να μαραθούν.
2. Βάζουμε τα φουντούκια σε καθαρή πετσέτα και τα καλύπτουμε. Τα αφήνουμε για ένα λεπτό και στη συνέχεια τα τρίβουμε μέχρι να αφαιρεθεί ο φλοιό τους.
3. Τοποθετούμε τα φουντούκια σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα, το λάδι, τη βανίλια και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να δημιουργηθεί ένα μαλακό μείγμα.
4. Θα είναι υγρό, αλλά θα δέσει στο ψυγείο. Βάζουμε το μείγμα σε βαζάκι, το σκεπάζουμε και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Καλή σας απόλαυση!!