Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας Οι συνταγές μας
Πως να μαγειρέψετε κινόα

Τα τελευταία χρόνια η κινόα έχει αρχίσει και γίνεται ευρέως γνωστή, καθώς ολοένα και περισσότεροι ανακαλύπτουν την ευχάριστη γεύση της. Περιέχει 18% περισσότερη πρωτεΐνη από τα άλλα σιτηρά, ενώ είναι πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες. 

Παρακάτω περιγράφεται η διαδικασία μαγειρέματός της. 

Αποφλοίωση

Η κινόα στο εμπόριο κυκλοφορεί συσκευασμένη και αποφλοιωμένη. Επειδή όμως υπάρχει πιθανότητα να μην έχει αποφλοιωθεί καλά, για να αφαιρέσετε το περίβλημα των σπόρων που έχει ελαφρώς πικρή γεύση ακολουθείτε τα εξής βήματα:

1. Βγάζετε τους σπόρους από το σακουλάκι και τους βάζετε σε ένα σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό.

2. Τρίβετε την κινόα καλά με τα χέρια σας για να αφαιρεθεί ο φλοιός που ίσως έχει μείνει πάνω στους σπόρους.

3. Βάζετε την κινόα που καθαρίσατε σε ένα μπολ με νερό και αφαιρείτε το φλοιό που επιπλέει.

4. Τη στραγγίζετε και την αφήνετε για λίγο να στεγνώσει.

Βράσιμο
Η διαδικασία για να τη  βράσετε είναι παρόμοια με αυτή που ακολουθείτε όταν βράζετε κους κους.
i. Σε νερό που βράζει ρίχνετε την κινόα σε αναλογία 2 μέρη νερό και 1 κινόα.
ii. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, σκεπάζετε το σκεύος και την αφήνετε να βράσει για 5-12 λεπτά.

Διαχείριση
Αφού οι σπόροι βράσουν, απορροφούν το νερό, φουσκώνουν, «σκάνε» σιγά σιγά και κολλούν μεταξύ τους. Για να τους «αφρατέψετε», αφού κρυώσουν λίγο, τους ρίχνετε σε ένα μπολ και ανακατεύετε με απαλές κυκλικές κινήσεις.

Αλάτι: 1/4 του κουταλιού του γλυκού για κάθε κούπα κινόα. Άλλα αρωματικά που ταιριάζουν είναι σκόρδο, μαύρο πιπέρι και δεντρολίβανο.

 

Καλή απόλαυση!!

 

Προσθέστε το σχόλιό σας ή την απάντησή σας. Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα απαιτούμενα πεδία επισημαίνονται *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Translate »